7 Aralık 2011 Çarşamba

Omnia Munda Mundis


Saf ve temiz olanlar için her şey saf ve temizdir.

Hayatımda duyduğum en anlamlı söz benim için. Ne zaman bu sözün anlamına inmeye kalksam, oturup düşünsem duygulanırım itiraf etmeliyim.

Ne kadar saf ve temiz olursan, etrafındaki herşey o derece saf ve temiz olur.

Hep çelişkide kalıyorum bu sözün anlamını düşünürken. Bir yanım; Ne kadar saf ve temiz olursan, etrafındaki her şey o derece saf ve temiz olur diyor, diğer yanım; böyle zorlu bir yaşamda, olumsuzluklar içinde ne kadar saf ve temiz olunabilir ki? diyor. Oldum olası çelişkideyim. İşin içinden çıkamıyorum.

Aslında 'Diğer yanım' olarak adlandırdıgım düşünce daha çok yatıyor kafama. Olumsuzlukları daha çok yaşamamdan mı geliyor bilinmez tabii.

Saf ve temiz olanların, hayatı ya yaşamamış ya da yaşamaya fırsatı olmamış insanlar olarak adlandırıyorum. İnsanın kendisi neyse, hayatını da o güzergahta görüyor. Örneğin; fakirsen, hep fakir gelip fakir gideceğini zannedersin.Aslında yanlıştır.Günün birinde ne olacağını kimse tahmin edemez. Bir bakmışsın piyango çıkmış kim bilebilir ki !

'Saf ve temiz olanlar' a herşey saf ve temiz göründüğü için bu doğrultuda devam edeceğini zannederler. Bu da yalnıştır. Ben herşeyin iyisinden çok kötüsünü düşünmenin, kendini her zaman kötüye hazırlaman gerektiğinin taraftarıyım. Kendini en iyisine hazırlarsan, çok hayal kırıklıgı yaşarsın. En kötüsüne hazırlarsan ya hazır oldugun birşeyle karşılaşmış olursun ya da mutlulukla sonuçlanır zaten.

 İşte sadece 'Saf ve temiz olanlar için herşey saf ve temizdir'. Hayatı öğrenen, yaşamaya başlamış insanlar daha farkındalık içinde, daha gerçekçi olurlar.

Benim de bazen gerçekçi olmaktan  korktugum anlar olur. Kendime itiraf edemediğim şeyler. Hep 'Olsun ya düzelir', 'Böyle olması iyi oldu bir de şu yönünden bakayım...' gibi sözlerle kendimi avuturum. Gerçekçi olmaktan kaçarım. Ama en son vardıgım nokta yine gerçekçilik olur.

Aslında az önce bahsettiğim saf ve temiz olanlar arasında ufak bir parça benden de var. Olumsuzluklar da olsa, biryerlerde gerçekten temiz yaşamlar olduguna inanırım. Buna inanmazsam, pozitif olamam çünkü. Ne kadar pozitif olursan, hayatın getirdikleri de o kadar pozitif olur benim düşünceme göre.

Omnia Munda Mundis. 

Saf ve temiz olmasan da, pozitif ol. Hayatındaki hiç bir şey tam anlamıyla saf ve temiz olmayacak.Hayal kırıklıklarının senı olumsuz düşünceye sürüklemesini istemiyorsan herşeyin saf ve temiz olacağına inanmaktan vazgeç, sadece pozitif ol. Bir gün ikisi arasındaki dağlar kadar farkı görceksin.

İçimden ne gelirse işte. Bir başka içimden gelenlerde görüşmek üzere.

3 yorum:

  1. İlk yazına ilk yorumun benden olsun: Yazmaktan ve hayal kurmaktan asla vazgeçme! ;)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler ama yaklaşık 3 aydır aranızdayım :)) Geç olsun güç olmasın.

      Sil

İzleyiciler